Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

NEJ Chorvatska

To nejkrásnější z Chorvatska

Chtěli byste v létě vyrazit na dovolenou do Chorvatska a nevíte, jakou pobytovou destinaci si vybrat? Rádi vám nabídneme několik tipů, abyste si vybrali to nejlepší a nejkrásnější chorvatské místo. Nejdůležitější je, aby byla vaše dovolená nezapomenutelná. Můžete se nechat inspirovat podle toho, jestli máte malé děti, jedete jen jako pár nebo jste vyznavači FKK.

Chorvatské pobřeží

Češi si Chorvatsko velice oblíbili, což dokazuje fakt, že ho každoročně navštíví kolem 800 tisíc až 1 milion našich turistů. To ho vyneslo na pomyslný trůn dovolenkových destinací českých cestovatelů.

Chorvatsko je pro české turisty přitažlivé nejen pro své poměrně nízké ceny, snadnému dorozumívání s místními, ale také díky výborné kvalitě mořské vody. Podle každoročních průzkumů, které zveřejňuje v polovině května chorvatské Ministerstvo ochrany životního prostřední, jsou zdejší pláže nejčistší v celém Středozemí. Měření probíhá na cca 900 chorvatských plážích. Z nichž má vždy přes 90 % výbornou kvalitu vody, cca 5 % dobrou kvalitu. Nevyhovující vodu nemívá ani 1 % měřených lokalit. 

Chorvatské turistické sdružení každoročně hodnotí kvalitu různých pobytových letovisek cenou nazvanou "Modrý květ" (Modrá vlajka je ocenění zase pro pláže), kterou získají pouze ty nejlepší. Členové sdružení v průběhu letní sezóny namátkově návštěvují jednotlivé destinace, kde zjišťují a hodnotí jejich upravenost, čistotu, vybavenost atd.

Stejně jako se hodnotí kvalita vody a různých pobytových zařízení, neopomínají se ani pláže pro vyznavače naturismu. Pokud máte rádi odlehlá a opuštěná místa, měli byste se vydat na chorvatské ostrovy, kde je jich hodně. Komerční kempy s plážemi mají své hodnocenení zvlášť.