Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Ubytování v hotelu

V Chorvatsku se můžete ubytovat v nepřeberném množství hotelů a hotýlků. Většinou to jsou mnohopatrové, velké budovy, které poskytují běžné pohodlí zhýčkaným evropským turistům, ale nemají okouzlující atmosféru. Tu naleznete v menších hotelích z počátku dvacátého století, které se nacházejí především v centrech velkých měst a některých přímořských letoviscích na severu země. Jejich tradice začíná již od dob Rakouska-uherska, a proto mají neopakovatelné kouzlo.

Hotely v Chorvatsku mají většinou různé kategorie a cenové relace. Dělí se do různých "hvězdičkových" katagorií podle zavedeného mezinárodního systému. Pokud se v nějakém hotelu ubytuje, brzy zjistítě, že přidělování hvězdiček je zde velkorysejší než v západoevropských zemí. Přičemž platí, že petihvězdičkový hotel má nejvyšší úroveň a nejvyšší ceny. Obvykle jsou to luxusní zařízení pro náročné klienty. Mají vlastní bazény, fitnesscentrum a širokou paletu doplňkových služeb. Kategorie čtyřhvězdičkových hotelů odpovídají standardu západní tzv. business třídy. Pokoje jsou moderně zařízené a postele jsou pohodlné, ale nenabízí tolik vymožeností jako vyšší kategorie.Tyto hotely jsou určeny skromnějším návštěvníkům. Hotely se dvěma hvězdičkami nabízí návštěvníkům pokoje s vlastním sociálním zařízením a občas i televizi na pokoji. Jednohvězdičkové hotely je lepší řadit k ubytovnám. Zdejší pokoje mají sociální zařízení společné s několika pokoji na patře.

Při ubytování v pokojích je téměř vždy v ceně zahrnuta snídaně, která obsahuje housku s máslem, džemem nebo s šunkou a sýrem. Většina hotelů poskytuje stravování formou polopenze, plné penze nebo all inclusiv, kdy bývá výběr jídel formou švédských stolů.

Pokud cestujete do Chorvatska v letní sezónu, tak vám doporučujeme rezervovat si ubytování předem, protože místní hotely bývají plné. Počítejte s tím, že přes hlavní sezónu jsou ceny vyšší než mimo ni.