Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Zajímavé chorvatské pláže

Chorvatské pobřeží nabízí svým návštěvníkům čisté a průzračné moře a také rozmanité pláže. V Jadranském moři jsou rozesety četné ostrovy, zátoky a útesy. Kolem pobřeží se ukrývají vesměs kamenné pláže, ale narazit můžete také na oblázkové a písčité. Stín na plážích poskytují borovice charakteristické pro tuto část Středomoří. Pláží je podél břehů Chorvatska opravdu mnoho a místní zátoky skrývají ještě neobjevené pláže, vzdálené od civilizace.

Ostrov Brač

Na ostrově Brač leží „prý" nejkrásnější pláž z celého Chorvatska, jmenuje se Zlatý mys (Zlatni rat) a nachází se v Bolu. Každý, kdo uvidí její fotku, tak se sem chce alespoň podívat, pokud se nemůže vykoupat. Pláž je nejkrásnější na jaře nebo na podzim, kdy je zde málo turistů. Stín zajišťuje borovicový les, který přechází do drobných oblázků a jemného písku až do moře. Proslulý tvar špice výběžku ovlivňuje vítr a mořské proudy, podle toho je zatočená buď doprava, nebo doleva. Protože zde bývají velké vlny je Zlatý mys vyhledávaným rájem windsurfaři.

Bol - pláž Zlatý mys

Ostrov Pag

Na ostrově Pagu leží oblázková pláž Ručica, která je ukrytá v tiché zátoce s útesy. Pláž se nachází za letoviskem Metajna, vzdáleném 15 kilometrů od městečka Novalja. Blízko ní se nachází zajímavý kaňon se skalami nejrozmanitějších tvarů lákající horolezce k jejich prozkoumání. Na pláži dokonce stojí i jedno bistro, které ale do místní krajiny nezapadá. Když si zde objednáte nějaké jídlo, tak si ho musíte náležitě vychutnat, protože takový výhled nebudete mít nikde na světě. Pláž Ručica poskytuje domácí prostředí klidnou atmosféru.

Rabac na Istrii

Ve městě Rabacu na Istrii leží oblíbená pláž Girandella, která je poměrně dost rušná. Pokud zde zatoužíte po klidu, neváhejte se vydat pod mořskou hladinu, kde můžete prozkoumávat a obdivovat místní život ve skalnatém prostředí. V případě zájemu se můžete vydat s místní agenturou na potápěčské safari, jež vám ukáže v blízkositi pláže pod mořskou hladinou mnoho ztroskotaných lodí. Girandella je také proslulá jako výborné místo pro windsurfaře.

Biograd na moru v severní Dalmácii

U kempu Soline ležícím na okraji města Biograd na moru se nachází nejkrásnější písčito-oblázková pláž celého okolí. Jmenuje stejně jako kemp, tedy Soline. Byla  sice uměle vytvořena v malé zátoce, ale právě proto je ideální pro rodiny s malými dětmi, protože jim nabízí pozvolný vstup do moře. Na pláži se samozřejmě nachází sprchy, převlékací kabinky, volejbalové hřiště a nechybí ani restaurace a kavárny, které nabízí nádherné výhledy na moře. Světovou raritou pláže Soline a i Biogradu je jachetní přístav s nainstalovanými devíti podmořskými světly, které po setmění vrhají zajímavé umělecké efekty, jenž stojí za vidění.

Ostrov Pag

Opět se vracíme na ostrov Pag do městečka Novalja, kde se nachází pláž Zrče, která je proslulá čtyřiadvacetihodinovým pařením. Proto je oblíbená především mezi mladými a těmi, kteří nechtějí spát, ale touží se bavit. Za discotékami se sem sjíždí hodně mladých lidí nejen z Chorvatska, ale i z celé Evropy. Zrče evokuje u těch, kteří ji znají Ibizu Jadranu a především bláznivou zábavu v klubech, kam se vejde i tisíc lidí.